Over ons

De Refter is meer dan een eetgelegenheid. Het herbergt de onvoorwaardelijke liefde en bodemloze passie voor het tafelen en de gezelligheid die daarmee onlosmakelijk verbonden is.

Na reservatie en persoonlijk contact ontvangen wij u en uw gezelschap in onze feestzaal waar u kan dineren in privé-sfeer.

Het woord refter is afkomstig van het Latijnse woord ‘reficere’ wat herstellen betekent, in deze ruimte kon men dus door het eten lichamelijk herstellen.

Elk seizoen selecteren we het beste uit de nieuwe oogst. Liefst Belgisch, liefst streekgebonden, maar steeds staat de kwaliteit van de producten voorop. Zo blijft alles evenwichtig, gezond en gevarieerd.

Onze gerechten zijn een fusie van oud en nieuw, zoals het gebouw. Een herontdekking van ouwe getrouwen: klassiekers met een twist, authentieke smaken verrijkt met verrassende elementen, nederig voedsel en toch moeilijk te overtreffen in tijdloosheid, smaken om te koesteren. Maar ook een experimentele introductie in de keuken van morgen.

Geschiedenis

In 1985 startte Zoë Van Haute, de moeder van Toon, ’t Buffetje. Gedurende 26 jaar werd de zaak met veel liefde en gedrevenheid uitgebaat. In september 2011 namen Toon en Lies de fakkel over en gingen ze verder op haar elan. Al snel werd de keuken te klein en moest er worden uitgekeken naar een nieuw pand. Dit werd gevonden in de Sint-Elisabethstraat in Melsele. Het oude herenhuis was aanvankelijk een schrijnwerkerij, vervolgens een directeurswoning, en ten slotte werd het bewoond door Zusters van Liefde.
Na een grondige metamorfose werd het stijlvol opgefleurd met moderne elementen en een ruime keuken.
De authentieke ruimte doet je misschien nostalgisch kinderdromen herbeleven, de sterk geurende koffie brengt je snel naar het heden.
Nip op een zomerse dag aan een glaasje in de tuin. Ruik de uitgebreide kruidentuin waarvan gul gebruik gemaakt wordt in de keuken. Het kleurenspel van eeuwenoude bomen weerspiegelt het smakenpallet in je bord. Het huis vult zich ’s winters met hartverwarmende geuren. En met de eerste bloesems en asperges, verschijnt meteen de lente in je bord!

Mensen achter De Refter

Bij De Refter werken mensen die elke dag hart en ziel steken in de verzorging van al de evenementen.

Toon De Coninck

Van opleiding ben ik naast kok eveneens gitarist. Daarom wil ik mijn passie voor muziek laten weerklinken in mijn gerechten. Ik wil dat ze swingen als salsa, herkenbaar zijn als belpop, experimenteel als jazz, stevig als hardrock. Samen met mijn team streef ik naar het perfecte samenspel van duizend-en-een smaken in uitgebalanceerde gerechten. Veelzijdig en sensationeel. Zoals goede muziek en goed eten behoren te zijn.

Lies Lambers

Ik ben tevens leraar lichamelijke opvoeding. Daarom vind ik dat voeding alle zintuigen moet bespelen en zowel lichaam als ziel moet inspireren en herstellen. Mens sana in corpore sano.